Zondag 3 oktober 2021

Collecte: Kerk en Israël.

Verbonden door ontmoeting en dialoog

Vandaag, Israëlzondag, is de collecte bestemd voor Kerk en Israël.

De relatie met het volk Israël is voor de Protestantse Kerk een essentieel onderdeel van de eigen identiteit. Ze voelt zich onopgeefbaar verbonden met Israël vanwege Gods geschiedenis met dit volk en de joodse wortels van ons christelijk geloof.

Kernwoord in de relatie is gesprek en ontmoeting. Daarop zijn alle activiteiten van Kerk en Israël gericht.

Het magazine Op weg, voorheen Kerk en Israël Onderweg, laat mensen aan het woord die betekenis geven aan de joodse wortels voor geloven en kerk-zijn vandaag, en stimuleert aandacht voor de joodse achtergronden van de Bijbel en het geloofsgesprek in de gemeente.

De handreiking ‘Onopgeefbaar Verbonden’ brengt mensen in plaatselijke gemeenten in gesprek over de onopgeefbare verbondenheid. Daarnaast zijn er de jaarlijkse ontmoetingsdagen Kerk en Israël en het internetproject ‘De Uitdaging’.

Met uw bijdrage aan de collecte maakt u deze activiteiten van ontmoeting en gesprek en gericht op leren van de dialoog tussen joden en christenen, mogelijk. Om ons geloof levend te houden. Van harte aanbevolen.

Meer informatie op www.protestantsekerk.nl/collecte en www.protestantsekerk.nl/israëlzondag

KerkTV uit Michaëlskerk

Hier kunt u de diensten uit onze kerk volgen met beeld en/of geluid
Klik op bovenstaand plaatje.