Kerkdiensten vanaf 23 januari Kerkdiensten vanaf 23 januari

De landelijke kerk heeft n.a.v. de versoepelingen van de corona-maatregelen die de overheid op 14 januari bekend gemaakt heeft, haar richtlijnen voor de plaatselijke kerken aangepast. Onze kerkenraad volgt deze richtlijnen.

Dit betekent dat voor onze kerkdiensten met ingang van zondag 23 januari maximaal 50 bezoekers aanwezig kunnen zijn en de volgende regels nageleefd zullen worden:

Reservering van plaatsen zal (vooralsnog) niet nodig zijn.

De anderhalve meter afstand tussen kerkgangers die niet tot dezelfde wooneenheid behoren dient gevolgd te worden. Dit is een verplichte maatregel, die ook geldt in de kerk.

De stoelen staan in een ruime opstelling en in de rij stoelen of in de banken houden we ons aan deze anderhalve meter afstand, zoals hierboven aangegeven.

Het is wenselijk om de rijen zodanig te vullen dat anderen niet gepasseerd hoeven te worden en er zo min mogelijk bewegingen in de kerk plaatsvinden.

Een tweede regel, die als dringend advies gegeven wordt, is het gebruik van een mondkapje bij verplaatsingen in de kerk. Als u dus de kerk inkomt of uitgaat is het voor iedereen aan te raden een mondkapje te dragen.

Het zingen in de dienst zal beperkt worden en aan u wordt gevraagd als u liederen meezingt, dit op aangepast volume te doen.

De collectezakken vindt bij de in/uitgang van de kerk, omdat het doorgeven van de zakken tijdens de dienst niet wenselijk is.

De huisregels voor kerkbezoek en het gebruiksplan van onze kerkgebouwen vindt u onder het menu Organisatie. Een aantal maatregelen hieruit zijn inmiddels gewijzigd.

Lees ook het protocol van de landelijke kerk voor het houden van een kerkdienst.

Ook in de huidige situatie bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid en die van anderen, door te beslissen al of niet de kerkdienst bij te wonen.

Wij verwachten van u dat u bij gezondheidsklachten de diensten thuis zult volgen.

We hopen elkaar zo, in verbondenheid aan elkaar en aan God, op een veilige manier te kunnen blijven ontmoeten. Ook onze gasten vragen we deze regels in acht te nemen, waarbij ze uiteraard van harte welkom zijn in onze diensten.

Van de Diaconie: Collecten in de corona-tijd Van de Diaconie: Collecten in de corona-tijd

Ook nu zullen een aantal gemeenteleden de diensten in de Michaëlskerk liever via de kerkTV of kerkradio blijven volgen. Dit betekent dat die gemeenteleden niet kunnen meedoen aan de normale zondagse collectes.

Vele gemeenten in Nederland (en daarbuiten) hebben daarmee te maken en daardoor krijgen de verschillende goede doelen aanzienlijk minder geld binnen. Geld dat hard nodig is, bestemd voor mensen in vaak zeer moeilijke omstandigheden. En ook de kerk zelf heeft uw bijdrage nodig.

Als diaconie doen we een beroep op u om deze goede doelen toch zoveel mogelijk te blijven ondersteunen. Dit kunt u doen door een gift over te maken aan de diaconie.

Als uw gift speciaal voor één van de bij de diensten (zie Kerkdiensten) genoemde doelen is bestemd, geef dit dan duidelijk aan in uw omschrijving. Zo kunnen wij als diaconie zorgen dat uw geld bij het juiste doel terecht komt.
Natuurlijk kunt u ook een algemene gift overmaken voor de collectes. Dan verdelen wij uw giften over de doelen van deze maand. Vermeld dan wel of het voor de diaconie of voor de kerk is. Uw collecte-bijdrage voor de kerk geeft u dus ook via het rekeningnummer van de diaconie.
Helpt u mee om de collecteopbrengsten niet te laten lijden onder het corona-virus?

Bankrekeningnummer diaconie: NL30 RABO 0324 0036 68
Hartelijk dank voor uw bijdragen.

Hartelijk welkom op onze website Hartelijk welkom op onze website

U bekijkt de website van de Protestantse Gemeente te Grijpskerke.

Grijpskerke is één van de 13 woonkernen van de gemeente Veere op Walcheren.

Deze website geeft enerzijds informatie voor de 'eigen' gemeenteleden over o.a. onze doelstelling als gemeente, de activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden, historische informatie over het ontstaan en de in bezit zijnde eigendommen en nog vele andere wetenswaardigheden.

Nieuw ingekomenen willen we hier graag de gelegenheid bieden kennis te maken met onze Protestantse Gemeente.

Daarnaast hopen we dat gasten die onze regio bezoeken de (kerkelijke) informatie waar zij naar op zoek zijn, mede door een bezoekje aan deze site ontdekken.

Er wordt de komende tijd nog volop gewerkt aan de uitbreiding van de inhoud van deze website.
Heeft u tips om de inhoud van deze website aan te vullen, bemerkt u onjuistheden of zou u ook iets geplaatst willen hebben, bv. in de agenda, meld het ons.

Via e-mail kunt u de webredactie bereiken: info@pkn-grijpskerke.nl

Gebruik van de website Gebruik van de website

Op de volgende pagina (die u bereikt via het aanklikken van “MEER” rechts in onderstaande bruine balk) leest u meer over het gebruik van deze website.

KerkTV uit Michaëlskerk

Hier kunt u de diensten uit onze kerk volgen met beeld en/of geluid
Klik op bovenstaand plaatje.