Zondag 5 maart 2023

Collecte: Kerk in Actie - Adventscollecte

Jordanië: opzetten eigen bedrijf

In Jordanië en Irak helpen diverse partnerorganisaties Syrische vluchtelingen en lokale families bij het weer of verder opbouwen van hun eigen bedrijf. Veel vluchtelingen hadden in Syrië een eigen onderneming, en partnerorganisaties van Kerk in Actie  helpen hen om in Jordanië of Irak een nieuwe start te maken als ondernemer.

Deze partners helpen niet alleen Syrische vluchtelingen, maar ook verarmde Jordaniërs. De werkloosheid in Jordanië is hoog, vooral onder jongeren. Door Syrische vluchtelingen en verarmde lokale ondernemers te helpen weer een bedrijf op te zetten, wil het project ook de werkgelegenheid aanwakkeren.

Syrische vluchtelingen en verarmde Jordaanse ondernemers die opnieuw een onderneming willen starten of deze uitbreiden, kunnen hun plan voorleggen aan de partners.

Wordt hun plan goedgekeurd, dan volgen zij een business bootcamp om hun ondernemingsvaardigheden een boost te geven en krijgen zij een lening om hun bedrijf op te zetten onder de voorwaarde dat zij minstens vijf andere mensen in dienst nemen binnen één of anderhalf jaar.

Steun dit werk in Jordanië door te geven aan Kerk in Actie o.v.v. 'Noodhulp Syrische vluchtelingen'.

KerkTV uit Michaëlskerk

Hier kunt u de diensten uit onze kerk volgen met beeld en/of geluid
Klik op bovenstaand plaatje.

Van zolder naar vitrine
Nieuwsgierig geworden?
Klik op de volgende foto:
of kijk onder historie..........