Kerkdiensten met kerkgangers m.i.v. 23 mei Kerkdiensten met kerkgangers m.i.v. 23 mei

Met ingang van zondag 23 mei zijn we weer gestart met kerkdiensten, waarin we een beperkt aantal kerkgangers (vanaf 5 juni: 60) mogen verwelkomen in de Michaëlskerk.

De huisregels voor kerkbezoek en het gebruiksplan van onze kerkgebouwen vindt u onder het menu Organisatie. Lees ook het protocol van de landelijke kerk voor het houden van een kerkdienst.

Enkele belangrijke punten uit het gebruiksplan noem ik hier:
Allereerst en niet onbelangrijk een waarschuwing: wij zorgen als kerk volgens de richtlijnen van de overheid en de landelijke kerk voor een veilige omgeving, maar kunnen nooit een 100% veiligheid garanderen. U bent het zelf die de verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid en die van anderen neemt, door te beslissen al of niet de kerkdienst bij te wonen.
Wij verwachten van u dat u geen gezondheidsklachten verband houdend met het corona-virus of een corona-besmetting heeft als u ervoor kiest naar de kerk te komen.

Bij binnenkomst van de kerk zal u gevraagd worden naar eventuele gezondheidsklachten en uw naam en adres (en voor gasten een tel.nr.) genoteerd worden. Daarna wijst de coördinator u een plaats aan in de kerkzaal, die op hun aanwijzen gevuld zal worden. U kunt dus mogelijk niet zelf op uw gebruikelijke plek in de kerk gaan zitten. Moet u hierbij even wachten dan wordt 1,5 meter afstand gehouden.

Zowel bij het binnenkomen als bij het verlaten van de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Zit u op uw plaats dan mag het mondkapje afgezet worden.

Gemeentezang beperken we in de kerk tot een minimum. Doorgaans zingt een koortje van maximaal 4 personen de liederen in de dienst. Wilt u daaraan meedoen, geeft u zich op bij de scriba (scriba@pkn-grijpskerke.nl).
Vanaf 5 juni mogen we de verzen van het laatste lied van de dienst en het Amen aan het eind van de dienst op ingetogen wijze (praatniveau) meezingen.

Na de dienst kunt u op aanwijzen van de coördinatoren de kerk verlaten. Bij de uitgang zullen 2 collectezakken opgesteld zijn, waarin u uw bijdrage aan de collecten kunt geven.

U zult begrijpen dat het koffiedrinken en elkaar ontmoeten na afloop van de dienst voorlopig niet georganiseerd zullen worden.
We schatten in dat er voldoende ruimte is voor de gemeenteleden die naar de kerk zullen komen. Voor speciale diensten werken we met een reservering van plaatsen. Aangezien registratie en toewijzen van plaatsen tijd kost is het aan te bevelen om tijdig aanwezig te zijn, zodat de kerkdienst op de normale tijd kan beginnen.

Laten we als kerkganger meewerken aan deze maatregelen en onze verantwoordelijkheid voor de ander serieus nemen. Welkom in verbondenheid aan elkaar en aan God.

KerkTV uit Michaëlskerk

Hier kunt u de diensten uit onze kerk volgen met beeld en/of geluid
Klik op bovenstaand plaatje.