Kerkdiensten vanaf 23 januari Kerkdiensten vanaf 23 januari

De landelijke kerk heeft n.a.v. de versoepelingen van de corona-maatregelen die de overheid op 14 januari bekend gemaakt heeft, haar richtlijnen voor de plaatselijke kerken aangepast. Onze kerkenraad volgt deze richtlijnen.

Dit betekent dat voor onze kerkdiensten met ingang van zondag 23 januari maximaal 50 bezoekers aanwezig kunnen zijn en de volgende regels nageleefd zullen worden:

Reservering van plaatsen zal (vooralsnog) niet nodig zijn.

De anderhalve meter afstand tussen kerkgangers die niet tot dezelfde wooneenheid behoren dient gevolgd te worden. Dit is een verplichte maatregel, die ook geldt in de kerk.

De stoelen staan in een ruime opstelling en in de rij stoelen of in de banken houden we ons aan deze anderhalve meter afstand, zoals hierboven aangegeven.

Het is wenselijk om de rijen zodanig te vullen dat anderen niet gepasseerd hoeven te worden en er zo min mogelijk bewegingen in de kerk plaatsvinden.

Een tweede regel, die als dringend advies gegeven wordt, is het gebruik van een mondkapje bij verplaatsingen in de kerk. Als u dus de kerk inkomt of uitgaat is het voor iedereen aan te raden een mondkapje te dragen.

Het zingen in de dienst zal beperkt worden en aan u wordt gevraagd als u liederen meezingt, dit op aangepast volume te doen.

De collectezakken vindt bij de in/uitgang van de kerk, omdat het doorgeven van de zakken tijdens de dienst niet wenselijk is.

De huisregels voor kerkbezoek en het gebruiksplan van onze kerkgebouwen vindt u onder het menu Organisatie. Een aantal maatregelen hieruit zijn inmiddels gewijzigd.

Lees ook het protocol van de landelijke kerk voor het houden van een kerkdienst.

Ook in de huidige situatie bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid en die van anderen, door te beslissen al of niet de kerkdienst bij te wonen.

Wij verwachten van u dat u bij gezondheidsklachten de diensten thuis zult volgen.

We hopen elkaar zo, in verbondenheid aan elkaar en aan God, op een veilige manier te kunnen blijven ontmoeten. Ook onze gasten vragen we deze regels in acht te nemen, waarbij ze uiteraard van harte welkom zijn in onze diensten.

KerkTV uit Michaëlskerk

Hier kunt u de diensten uit onze kerk volgen met beeld en/of geluid
Klik op bovenstaand plaatje.