PKN
Protestantse Gemeente te Grijpskerke
 

vrijdag 2 maart 2018

VERHALEN OVER HEILIGEN

Locatie: 
 Zionskerk Oostkapelle
Tijdstip: 
 19.30 uur

Wat zat er achter de deur van de hofkapel van Wittenberg, waar Maarten Luther zijn stellingen op de deur spijkerde? Het antwoord is: een grote verzameling relieken, die - als je ze bezocht op Allerheiligen -  garant stond voor een aflaat.
 
Een avond met verhalen over al die heiligen waar Luther zo mooi tegenin ging: die niet in de Bijbel staan, maar wel te vinden zijn in al die (buitenlandse) kerken. Die beelden waar soms wel een bordje bij staat, maar wat ons protestanten (en veel Rooms-Katholieken) niets zegt. Luther kende ze ongetwijfeld wel. Wie zijn die mensen, wat zijn hun (sterke) verhalen en hoe kun je ze herkennen?
 
Anton Sinke woont in Nieuwerkerk a/d IJssel, maar komt vaak en graag naar Oostkapelle. Hij werkt als vormgever en fotograaf. Hij bezocht vele kerkgebouwen tijdens zijn talrijke reizen door West-Europa en verdiepte zich in de beeldcultuur van het christendom.

Hij begint de avond bij enkele oude kerkvaders en woestijnheiligen als Antonius Abt (met z’n varken) en gaat dan verder via St.Joris, Christoforus, St.Nicolaas, Franciscus van Assisi en vele anderen naar Willibrord en Bonifatius. Vele foto’s van beelden zullen via de beamer worden geprojecteerd.
 

terug
 


 
KerkTV uit Michaëlskerk
Hier kunt u de diensten uit onze kerk volgen met beeld en/of geluid
Klik op bovenstaand plaatje.

 
Afscheid ds. van Slooten

Er staat een fotoreportage van 3 juli

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.