Zondag 21 januari 2018

Collecte Oecumene: Verschillende kerken, één lichaam

Nederland telt ruim 1.200 internationale kerken en migrantenkerken. SKIN (Samen Kerk in Nederland), de landelijke vereniging van deze kerken, biedt hen praktische ondersteuning, onder meer met een toerustingscursus voor kerkleiders en hulp bij het opzetten en versterken van lokale en regionale interkerkelijke netwerken. SKIN wil internationale kerken met elkaar, maar ook met autochtone Nederlandse kerken verbinden. SKIN hoopt dat daarmee de eenheid van het Lichaam van Christus zowel lokaal als landelijk meer gestalte krijgt, als getuigenis naar onze samenleving. Ook werkt SKIN samen met de Vrije Universiteit aan een postdoctorale ambtsopleiding voor leiders van internationale kerken en vergroot SKIN de zichtbaarheid van deze kerken door hen te presenteren naar andere kerken, (christelijke) organisaties, media, overheid, politiek en samenleving. Collecteer mee zodat SKIN migrantenkerken kan ondersteunen om ten volle kerk te zijn.

'BACK TO BASICS'

Nieuwe gesprekskring
Start: 25 januari 2018
19.45 uur, Michaëlskerk
Van harte welkom!

ACTIE KERKBALANS

Bij de jaarlijkse actie Kerkbalans wordt uw financiële bijdrage voor 2018 gevraagd om zo weer samen kerk te kunnen zijn en blijven.
Dit jaar in het thema:
'De kerk, een plek van betekenis!'

www.protestantsekerk.nl