Zondag 14 oktober 2018

Zondag 14 oktober, Werelddiaconaat

Leven van visserij in Nepal
In de bergachtige Rukum-regio in het westen van Nepal is het moeilijk om voedsel te verbouwen. Hierdoor is er een voedseltekort en is 35% van de kinderen onder de vijf jaar chronisch ondervoed.
In deze regio ligt een groot meer, dat heel geschikt is voor het kweken van vis. Dankzij de verkoop vis op de lokale markt krijgen de boeren meer inkomsten. Samen met partnerorganisatie UMN (United Mission Nepal) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te vergroten door het verbeteren van de visteelt in het Syarpumeer. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, geeft advies over  watermanagement tijdens bijvoorbeeld het regenseizoen is en over de verkoop van de vis.
UMN ondersteunt hen ook bij het verbouwen van groente en fruit tijdens de maanden dat landbouw mogelijk is. En ze trainen mensen om hun eigen geitenbedrijf of groentenwinkel op te zetten.
Dankzij de ondersteuning van UMN op het gebied van landbouw en visserij stijgt het inkomen van de bevolking en kunnen 1600 mensen het hele jaar door voldoende voedsel kopen.

WINTERMARKT

Zaterdag 24 november

in de Michaëlskerk.

U bent welkom om leuke en lekkere zelfgemaakte spulletjes te kopen, zoals jam, cake en koek, kaarten, bloemstukjes, enz. Ook kunt u een kop koffie of thee drinken met iets lekkers erbij.
We maken er samen weer een gezellige dag van!
Verdere informatie kunt u verkrijgen bij:
Corrie de Witte