Kerkdiensten met kerkgangers vanaf 1 september Kerkdiensten met kerkgangers vanaf 1 september

Met ingang van zo. 6 sept. starten we de kerkdiensten, met een beperkt aantal kerkgangers weer op. Omdat het opstellen en de looproutes voor de kerkgangers in de Opstandingskerk iets gemakkelijker te organiseren zijn, willen we in die kerk starten om zo wat ervaring op te doen. Waarschijnlijk geldt dit voor de maanden september en oktober.

De huisregels voor kerkbezoek en het gebruiksplan van onze kerkgebouwen vindt u onder het menu Organisatie. Leest u ze alvast eens goed door.
Enkele belangrijke punten daaruit wil ik hier noemen nu we het plan in de praktijk gaan gebruiken. Allereerst en niet onbelangrijk een waarschuwing: wij zorgen als kerk volgens de richtlijnen van de overheid en de landelijke kerk voor een veilige omgeving, maar kunnen nooit een 100% veiligheid garanderen. U bent het zelf die de verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid en die van anderen neemt, door te beslissen al of niet de kerkdienst bij te wonen. Wij verwachten van u dat u geen gezondheidsklachten verband houdend met het corona-virus of een corona-besmetting heeft als u ervoor kiest naar de kerk te komen.

Bij binnenkomst van de kerk (in de Ontmoetingsruimte) zal u gevraagd worden naar eventuele gezondheidsklachten en uw naam en adres (en voor gasten een tel.nr.) genoteerd worden. Daarna wijst de coördinator u een plaats aan in de kerkzaal, die van voor naar achteren gevuld zal worden. U kunt dus niet zelf op uw gebruikelijke plek in de kerk gaan zitten. Moet u hierbij even wachten dan wordt 1,5 meter afstand gehouden.

Gemeentezang is in de kerk niet toegestaan. Wel willen we op een speciale ruime plek in de kerkruimte maximaal 6 personen de liederen laten zingen. Wilt u daaraan meedoen, geeft u zich op bij de scriba (scriba@pkn-grijpskerke.nl).
Na de dienst gaat u weer zitten en mag u op aanwijzen van de coördinatoren de kerk verlaten. Bij elke uitgang zullen 2 collectezakken opgesteld zijn, waar u uw bijdrage aan de collecten in kwijt kunt.

U zult begrijpen dat het koffiedrinken en elkaar ontmoeten na afloop van de dienst voorlopig niet georganiseerd zullen worden.
We schatten in dat er voldoende ruimte is voor de gemeenteleden die naar de kerk zullen komen. Alleen weten we dit pas na enkele weken ervaring. Aangezien registratie en toewijzen van plaatsen tijd kost is het aan te bevelen om tijdig aanwezig te zijn, zodat de kerkdienst op de normale tijd kan beginnen.

Laten we als kerkganger meewerken aan deze maatregelen en onze verantwoordelijkheid voor de ander serieus nemen. Welkom in verbondenheid aan elkaar en aan God.