Kerkdiensten met kerkgangers vanaf 1 september Kerkdiensten met kerkgangers vanaf 1 september

Met ingang van september zijn we gestart met kerkdiensten, waarin we een beperkt aantal kerkgangers mogen ontmoeten. Op 1 november hielden we onze laatste kerkdienst in de Opstandingskerk. Vanaf 8 november heten we u wekelijks welkom in de Michaëlskerk.

De huisregels voor kerkbezoek en het gebruiksplan van onze kerkgebouwen vindt u onder het menu Organisatie.
Enkele belangrijke punten uit het gebruiksplan wil ik hier noemen nu we dit in de praktijk gebruiken. Allereerst en niet onbelangrijk een waarschuwing: wij zorgen als kerk volgens de richtlijnen van de overheid en de landelijke kerk voor een veilige omgeving, maar kunnen nooit een 100% veiligheid garanderen. U bent het zelf die de verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid en die van anderen neemt, door te beslissen al of niet de kerkdienst bij te wonen. Wij verwachten van u dat u geen gezondheidsklachten verband houdend met het corona-virus of een corona-besmetting heeft als u ervoor kiest naar de kerk te komen.

Bij binnenkomst van de kerk zal u gevraagd worden naar eventuele gezondheidsklachten en uw naam en adres (en voor gasten een tel.nr.) genoteerd worden. Daarna wijst de coördinator u een plaats aan in de kerkzaal, die op hun aanwijzen gevuld zal worden. U kunt dus mogelijk niet zelf op uw gebruikelijke plek in de kerk gaan zitten. Moet u hierbij even wachten dan wordt 1,5 meter afstand gehouden.

Gemeentezang is in de kerk niet toegestaan. Wel willen we op een speciale ruime plek in de kerkruimte maximaal 5 personen de liederen laten zingen. Wilt u daaraan meedoen, geeft u zich op bij de scriba (scriba@pkn-grijpskerke.nl).
Na de dienst kunt u op aanwijzen van de coördinatoren de kerk verlaten. Bij de uitgang zullen 2 collectezakken opgesteld zijn, waar u uw bijdrage aan de collecten in kwijt kunt.

U zult begrijpen dat het koffiedrinken en elkaar ontmoeten na afloop van de dienst voorlopig niet georganiseerd zullen worden.
We schatten in dat er voldoende ruimte is voor de gemeenteleden die naar de kerk zullen komen. In de praktijk blijkt dat we in de regel het maximum aantal kerkbezoekers (momenteel 30) niet overschrijden. Voor speciale diensten werken we met een reservering van plaatsen. Aangezien registratie en toewijzen van plaatsen tijd kost is het aan te bevelen om tijdig aanwezig te zijn, zodat de kerkdienst op de normale tijd kan beginnen.

Laten we als kerkganger meewerken aan deze maatregelen en onze verantwoordelijkheid voor de ander serieus nemen. Welkom in verbondenheid aan elkaar en aan God.

Kerstproject kinderen

Lees hier meer over het Kerstproject van de kindernevendienst:
 Ik zie toekomst in jou

Opstandingskerk

Zondag 1 nov. hielden we voor de laatste keer onze kerkdienst in dit kerkgebouw.

Zie het fotoalbum voor een fotoserie over deze kerk(dienst).

Ook kunt u de dienst via deze link nogmaals bekijken en beluisteren.

Lees hier meer over de geschiedenis van dit kerkgebouw.