JEUGDKERK JEUGDKERK
De jeugdkerk wordt in samenwerking met enkele buurgemeenten georganiseerd en vindt 1 keer per maand, doorgaans elke 2e zondag van de maand, plaats onder kerktijd, afwisselend in de kerk van Aagtekerke, Grijpskerke of Oostkapelle. Het hele gezin is dan welkom in de betreffende kerk! Aansluitend zal er koffie/thee met iets lekkers zijn.
De datum en locatie staan vermeld in het programmaboekje ‘Vorming & Toerusting 2020 – 2021’ van de cluster NWW en zullen vermeld worden in Meeleven en op deze website.

Jeugdkerk is voor alle kinderen!
Voor de allerkleinsten is tijdens de jeugdkerk crèche geregeld.

Voor de kinderen in de basisschool leeftijd tot en met groep 7 is er tijdend de gezinszondag regulier kindernevendienst.
Wanneer het jeugdkerk is in Grijpskerke begint de kindernevendienst bij aanvang van de kerkdienst, de kinderen mogen dan direct verzamelen in de Noordzaal van de Opstandingskerk en kunnen na afloop van de kerkdienst daar worden opgehaald door hun ouders. Zij komen bij Jeugdkerk dus niet in de kerkdienst, die gehouden wordt in de Michaëlskerk.

Bij Jeugdkerk in Aagtekerke en Oostkapelle verlaten de kinderen tijdens de kerkdienst de kerk om naar de kindernevendienst te gaan. Zij komen ook tijdens de kerkdienst weer terug in de kerk.

Voor de jongeren van groep 8 tot en met klas 5 van het voortgezet onderwijs wordt gewerkt in twee groepen waarbij gebruikt wordt gemaakt van de programma’s  'Solid Friends' en 'Live Steady', welke zich richten op het ontdekken van het christelijk geloof.
Door de humor in de spellen die gespeeld worden, de creatieve gespreksvormen en de manier waarop je als groep aan de slag gaat, komen tieners en jongeren graag naar de Solid-club.
De groepen zijn als volgt ingedeeld:
  • groep 8 t/m klas 1-2 van het voort gezet onderwijs
er wordt gewerkt met het programma 'Solid Friends' van Youth for Christ
onder leiding van:
Marja Geschiere – Aagtekerke en
Yvonne de Visser – Oostkapelle

• klas 3 t/m 5 van het voortgezet onderwijs
deze groep werkt met het programma 'Live Steady' van Youth for Christ
onder leiding van:
Bianca Bijkerk - Grijpskerke
Hetty Vrij – Oostkapelle

Data en locaties jeugdkerk:
11-10-2020: Jeugdkerk in Grijpskerke
Alles vindt plaats in de Opstandingskerk (waar ook de crèche is voor de allerkleinsten).
De kinderen van groep 1 t/m 7 van het basisonderwijs worden verwacht in de Noordzaal.
De groep van Solid Friends wordt verwacht in de centrale hal van de Opstandingskerk.
De groep Live Steady wordt verwacht in de consistorie van de Opstandingskerk.
8-11-2020: Jeugdkerk in Aagtekerke
De kinderen voor de crèche verzamelen zich in het zaaltje van de Dorpskerk.
De kinderen van groep 1 t/m 7 van het basisonderwijs worden verwacht in het zaaltje van de Dorpskerk.
De groep van Solid Friends wordt verwacht in het voorlokaal van de Dorpskerk.
De groep Live Steady wordt verwacht in de bovenzaal van de Dorpskerk.
13-12-2020: Jeugdkerk in Oostkapelle
De locatie voor Oostkapelle volgen nog.
10-01-2021: Jeugdkerk in Aagtekerke
De kinderen van de crèche verzamelen zich in het zaaltje van de Dorpskerk.
De groep van Solid Friends wordt verwacht in het voorlokaal van de Dorpskerk.
De groep Live Steady wordt verwacht in de bovenzaal van de Dorpskerk.
14-02-2021: Jeugdkerk in Grijpskerke
De groep Live Steady wordt verwacht in de consistorie van de Opstandingskerk.
=======================================================
Voor meer informatie over dit jeugdwerk kunt u een e-mail sturen naar:
jeugdzaken@pkn-grijpskerke.nl

Opstandingskerk

Zondag 1 november a.s. houden we voor de laatste keer onze kerkdienst in dit kerkgebouw.

Lees hier meer over de geschiedenis.

Zie ook onder Kerkdiensten