Zondag 22 juli 2018

Collecte Pakistanproject
Versterk landloze arbeiders in Pakistan

70% van de plattelandsbevolking in het Punjabgebied van Pakistan heeft geen eigen land tot zijn of haar beschikking. Het dagloon van een loonarbeider is €1,50. Een vrouw krijgt slechts de helft. Daar kan niemand van leven! Daarom zoeken deze mensen naar andere manieren om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Honderden gezinnen willen een micro-onderneming starten. NOAD, de partnerorganisatie van Kerk in Actie, organiseert voor 575 arme gezinnen micro-ondernemersgroepen. In deze groepen krijgen de landloze arbeiders training, technische kennis, klein startkapitaal en begeleiding voor een micro-onderneming. De geplande micro-ondernemingen zijn o.a. verkoop van groenten, eieren, melk, alledaagse gebruiksartikelen, reparatie van fietsen of mobiele telefoons. Naast de realisatie van micro-ondernemingen geven zij ook veel aandacht aan het creëren van bewustwording voor ondernemerschap bij duizenden andere kwetsbare gezinnen.