za 30 mei 2015

binnenstad Goes
Tijdstip:
 10.00  - 16.00

Een dag vol spirituele ontmoeting in Goes. Om 10 uur opent de Commissaris van de Koning de heer Polman de dag tijdens een feestelijke viering in de Grote Kerk met medewerking van koorgroep ‘De Vlis-singers’.

Gedurende de hele dag is in dezelfde kerk een inspiratiemarkt . De Kerk van Hoek laat zien hoe zij de brand te boven komt en vol plannen zit om kerk voor het dorp te zijn. U kunt kennis maken met verschillende diaconale projecten. Er is informatie over het geloof en de hoop die kerken willen delen. Wilt u met uw gemeente iets delen met anderen in Zeeland? U kunt zich nog aanmelden voor de informatiemarkt tot 10 mei!

In de Rooms Katholieke kerk presenteren koren een afwisselend programma met verschillende soorten kerkmuziek en ook in de Manhuistuin zal de hele dag muziek ten gehore gebracht worden door de Zeeuwse Muzikanten en het Leger des Heils. De doopsgezinde kerk staat in het teken van meditatie en bezinning. In de middag wordt daar een Taizé viering gehouden. In de dagkapel en de tuin van de Katholieke kerk kunt u kennismaken met het Levensparelpad.

Het gebouw van het Leger des Heils biedt een afwisselend programma. Sytze de Vries, dichter, dominee en schrijver van verschillende nieuwe kerkliederen deelt daar zijn spiritualiteit en zet aan tot zingen.

Voor mensen betrokken bij kinder- en jeugdwerk zijn er aantrekkelijke programma’s. Zo kan kennis gemaakt worden met ‘Godly Play’, een nieuwe manier om kinderen verhalen te laten beleven. Leendert Jan Parlevliet, docent van de HZ, verzorgt een inleiding over ‘Het Kind en de grote verhalen’. Maar ook kunnen kinderen zelf aan de slag. Wim Boer dirigent van onder meer het ‘Zeeuws Boys Choir’ verzorgt een openbare muziekles voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

‘I believe in music..’ Marius Roeting komt met een programma over religie en popmuziek.

Rond het thema ‘Kerk en actualiteit’ worden twee activiteiten georganiseerd. In de workshop ‘Ontmoeting Moslims en Christenen’ staat de vraag centraal: Hoe kunnen Moslims en Christenen elkaar versterken in het bestrijden van geweld? Tine Ansems van Stichting ‘De Vonck’, organisatie voor katholiek maatschappelijk activeringswerk gaat in gesprek met prominenten uit de zorg in Zeeland over de participatie samenleving en de kerk.

Zo zal de binnenstad van Goes op 30 mei kennis kunnen maken met de Zeeuwse Spirit. Het programma wordt om 15.45 uur in de Grote Maria Magdalena Kerk van Goes afgesloten met een viering waarin Mr. Liesen, bisschop van Breda en Ds. Karin van de Broeke, voorzitter van de synode van de Protestantse Kerk samen voor zullen gaan. Een dag die u niet mag missen!