JEUGDKERK JEUGDKERK
De jeugdkerk wordt in samenwerking met enkele buurgemeenten georganiseerd en vindt 1 keer per maand, doorgaans elke 2e zondag van de maand, plaats onder kerktijd, afwisselend in de kerk van Aagtekerke, Grijpskerke of Oostkapelle. Het hele gezin is dan welkom in de betreffende kerk! Aansluitend zal er koffie/thee met iets lekkers zijn.
De datum en locatie staan in het programmaboekje ‘Vorming & Toerusting 2019 – 2020’ van de cluster NWW en zullen vermeld worden in Meeleven en op deze website.

Jeugdkerk is voor alle kinderen!
Voor de allerkleinsten is tijdens de jeugdkerk crèche geregeld.

Voor de kinderen in de basisschool leeftijd tot en met groep 7 is er kindernevendienst.
Wanneer het jeugdkerk is in Grijpskerke begint de kindernevendienst bij aanvang van de kerkdienst, de kinderen mogen dan direct verzamelen in de Noordzaal van de Opstandingskerk en kunnen na afloop van de kerkdienst daar worden opgehaald door hun ouders. Zij komen bij Jeugdkerk dus niet in de kerkdienst, die gehouden wordt in de Michaëlskerk.

Bij Jeugdkerk in Aagtekerke en Oostkapelle verlaten de kinderen tijdens de kerkdienst de kerk om naar de kindernevendienst te gaan. Zij komen ook tijdens de kerkdienst weer terug in de kerk.

Voor de jongeren van groep 8 tot en met klas 5 van het voortgezet onderwijs wordt gewerkt in twee groepen waarbij gebruikt wordt gemaakt van de programma’s  'Solid Friends' en 'Live Steady', welke zich richten op het ontdekken van het christelijk geloof.
Door de humor in de spellen die gespeeld worden, de creatieve gespreksvormen en de manier waarop je als groep aan de slag gaat, komen tieners en jongeren graag naar de Solid-club.
De groepen zijn als volgt ingedeeld:
  • groep 8 t/m klas 1-2 van het voort gezet onderwijs
er wordt gewerkt met het programma 'Solid Friends' van Youth for Christ
onder leiding van:
Marja Geschiere – Aagtekerke en
Yvonne de Visser – Oostkapelle

• klas 3 t/m 5 van het voortgezet onderwijs
deze groep werkt met het programma 'Life Steady' van Youth for Christ
onder leiding van:
Bianca Bijkerk - Grijpskerke
Hetty Vrij – Oostkapelle

Data en locaties jeugdkerk:
15-09-2019: Jeugdkerk in Aagtekerke
De kinderen voor de crèche verzamelen zich in het zaaltje van de Dorpskerk.
De kindernevendienst is ook in het zaaltje van de Dorpskerk. Solid Friends is in het voorlokaal en Life Steady in de bovenzaal van dezelfde kerk.
10-11-2019: Jeugdkerk in Oostkapelle
Onderstaande locaties kunnen nog aangepast worden!!
De crèche en kindernevendienst (groep 1 t/m 7 b.o.) wordt gehouden in de Zionskerk.
De groepen van Solid Friends (groep 8 t/m klas 1/2 v.o.) en Life Steady (klas 3 t/m 5 v.o.) zijn te vinden in het zaaltje van het PKC aan de Joh. de Pourckstraat.
8-12-2019: Jeugdkerk in Grijpskerke
Alles vindt plaats in de Opstandingskerk (waar ook de crèche is voor de allerkleinsten).
De kinderen van groep 1 t/m 7 van het basisonderwijs worden verwacht in de Noordzaal.
De groep van Solid Friends wordt verwacht in de centrale hal van de Opstandingskerk.
De groep Life Steady wordt verwacht in de consistorie van de Opstandingskerk.
12-01-2020: Jeugdkerk in Aagtekerke
Voor de kinderen van de crèche en de kindernevendienst volgt nog een locatie.
Solid Friends en Life Steady worden gehouden op Bergwegje 6 te Aagtekerke.
=======================================================

Voor meer informatie over dit jeugdwerk kunt u een e-mail sturen naar: